DOMATESLİ PİLAV TARİFİ
Domatesli Pilav Nasıl Yapılır
Sizlere pratik bir Domatesli Pilav yaptım. Pratik nefis lezzetli bir ege yemeği domatesli pilav Tomate aşı. Ege yöresinde tomate aşı olarak bilinir.
Domatesli Pilav tarifi ve gerekli malzemeler videomuzda ayrıntılı
şekilde anlatılmaktadır.
Domatesli Pilav Tarifi hazırlanış videosu an altta yer almaktadır. Tarif
videosunu adım adım İzleyerek kolaylıkla yapabilirsiniz.
DOMATESLİ PİLAV ( TOMATE AŞI ) TARİFİ
MALZEMELER
- Domates
- Biber
- Soğan
- Pirinç
- Sarımsak
DOMATESLİ PİLAV ( TOMATE AŞI ) TARİFİ YAPILIŞI HAZIRLANIŞI
- Öncelikle yağı tencereye koyuyoruz
- Yağ kızınca soğanları kavuruyoruz
- Sonra biberleri ilave ediyoruz kavuruyoruz
- Daha sonra doğranmış domatesleri ilave ediyoruz karıştırıyoruz
- Sarımsağı ekliyoruz tekrar karıştırıyoruz
- En son rende domatesleri ekliyoruz
- Üzerine pirinç tuz karabiber koyup karıştırıyoruz
- Ağzını kapatıp pirinçler pişinceye kadar pişiriyoruz
- Su ilave etmiyoruz domatesin suyu yeterli geliyor
- Sunuma hazır Afiyet olsun
Domatesli Pilav ( Tomate aşı ) Tarifi
Yapılış Hazırlanış Videosu
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder