Zeytinyağlı Havuçlu Enginar Tarifi

 

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇLU ENGİNAR TARİFİ


 

Zeytinyağlı Havuçlu Enginar Nasıl Yapılır

Sizlere pratik bir Zeytinyağlı Havuçlu Enginar yaptım. Enginar tabağı nasıl yapılır.

Çok lezzetli nefis havuçlu portakallı enginar tabakta yemeği. Enginar çanakları

Zeytinyağlı Havuçlu Enginar tarifi ve gerekli malzemeler videomuzda ayrıntılı şekilde anlatılmaktadır.

Zeytinyağlı Havuçlu Enginar Tarifi hazırlanış videosu an altta yer almaktadır. Tarif videosunu adım adım İzleyerek kolaylıkla yapabilirsiniz.

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇLU ENGİNARTARİFİ MALZEMELER

  • 8 adet enginar
  • 3 adet orta boy havuç
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 1 kaşık un

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇLU ENGİNAR TARİFİ YAPILIŞI HAZIRLANIŞI

  • Havuçları rendeliyoruz
  • Soğanları küçük küçük doğruyoruz
  • Tencereye zeytinyağı koyuyoruz
  • Kısık ateşte Soğanları 5 dakika kavuruyoruz
  • Bir yemek kaşığı unu ilave edip 2 dakika kavuruyoruz
  • Sonra havuçları ekleyip 5 dakika kavuruyoruz
  • Daha sonra limon suyu ve portakalı ilave edip karıştırıyoruz
  • Sonra suyu ekliyoruz karıştırıyoruz
  • Havuçların olduğu tencereye enginarları koyuyoruz hepsini pişiriyoruz
  • Piştikten sonra havuçlu malzemeyi enginarın içine koyup servis ediyoruz
  • Afiyet olsun

 

Zeytinyağlı Havuçlu Enginar Tarifi Yapılış Hazırlanış Videosu

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder